Nusižudė žurnalistas Sigitas Beleckas legendinio interviu su Arvydu Saboniu autorius

sigitas-beleckas-legendinis-sabonio-interviu

Turbūt visi prisimena legendinį 2004 metais LTV žurnalisto Sigito Belecko darytą interviu su Arvydu Saboniu, kuris tada žaidė Kauno „Žalgiryje“, bet buvo traumuotas ir negalėjo padėti savo komandai.

2014 rugpjūčio 30 dieną, prieš pirmasias Lietuvos rinktinės rungtynes pasaulio krepšinio čempionate, ankstų šetadienio rytą, apie 7.30 val., Vilniuje po Vingio parką vaikšioję žmonės aptiko vyro lavoną su šautine žaizda. Šeštadienį vakare patvirtinta, kad miręs vyras – sporto komentatorius Sigitas Beleckas.

Atstatyk automobilio variklio galią ir apsaugok nuo tolesnio devėjimosi su Xado!Ryte Bendruoju pagalbos telefonu paskambinę žmonės pranešė, kad šalia negyvo vyro rastas ginklas.

Pareigūnų duomenimis, įtariama, kad 1964 m. gimęs vyras pats pasitraukė iš gyvenimo. Visgi neskubama to pasakyti kaip galutinės išvados. Kas tiksliai įvyko bus aišku tik atlikus tyrimą dėl mirties aplinkybių. S. Beleckas daug dėmesio sulaukė dėl ne itin sėkmingo interviu su sporto legenda Arvydu Saboniu.

Žurnalistinį darbą S.Beleckas baigė 2005 m., o vienas reikšmingesnių jo indėlių į Lietuvos krepšinį – 2004 m. pasirodęs dokumentinis filmas “Lietuvos krepšinis 1920-2004”, žurnalistas buvo vienas minimos juostos scenarijaus autorių, primena eurobasket.lt.

A. Sabonis „Jį mačiau tik kartą“

Apie rinktinės žaidimą kalbėjęs A.Sabonis išreiškė užuojautą nusišovusio žurnalisto artimiesiems: „Jį mačiau tik kartą“

– Patiko ekipos įžaidėjų darbas? – portalas 15min.lt paklausė A.Sabonio.
– Įžaidėjai? Šarūnas Vasiliauskas turi mesti, kai jis yra laisvas… Jis yra įžaidėjas, jis turi ranką, o jis nemeta, gauna baudas. Po to pasimeta, kažkokie perdavimai prasideda… Aš suprantu, kad jam pradžia… Adas Juškevičius gerai meta, buvo geri pataikymai, tik gynyboje taip pat reikia padėti. Bet ir jis „grybavo“.
– Bet daug kas „grybavo“ šiandien…
– Na, taip, pirmosios varžybos… Bet sužaidėme normaliai, laimėjome 13 taškų.
– Tai tas pirmasis čempionato blynas nėra prisvilęs?
– Tai nežinau, ne man spręsti. Tai jau jūs, žurnalistai spręskite… Jei galvojate, kad gerai komanda žaidė, tai ir parašykite, kad „valio“, kovojo gerai. Jūs sprendžiate…
– Turiu ir nelabai linksmą klausimą jums. Gerai pažinojote žurnalistą Sigitą Belecką?
– Kokį? Kas toks?
– Na, su kuriuo Kauno sporto halėje per varžybų transliaciją šnekėjotės „sakiau, kad nežaisiu“…
– Baikite jūs… Tik kartą jį ir mačiau. Tik kartą bendravau… O kas?
– Įvyko tragedija – nusišovė…
– Kas? O velnias… Aš tik kartą jį matęs tada ir buvau. Tikrai – užuojauta artimiesiems. Ką aš galiu daugiau… Užuojauta…
– Tai jūs nebendravote su juo iki to garsiojo interviu? Galvojau, kad pažinojote…
– Su žurnalistais? Aš bendrauju? Pagalvokite, ko klausiate…

Legeninis interviu su A. Saboniu

Nepaisydamas to, žurnalistas tiesioginiame eteryje primygtinai net kelis kartus A. Sabonio perklausė, ar jis tikrai neišbėgs bent porai minučių į aikštelę, aukštaūgis neusitvardė ir pavadino klausimą kvailu bei liepė užduoti kitą.

Po interviu metu patirto visiško fiasko S. Beleckui žurnalisto karjera ir baigėsi.

Praėjus septyneriems metams nuo to įvykio „Sport 1“ televizijos laida „Krepšinio pasaulyje“ nusprendė pasiteirauti A. Sabonio, ar šis nesigaili, kad tada taip pažemino žurnalistą ir sugriovė jam karjerą.

„Nežinau. Atleisk, bet aš daugiau absoliučiai negalvojau apie tai. Aš jam blogo tikrai nieko nenorėjau padaryti. Aš juk ne specialiai ten kažką dariau ir nebuvau užsakytas, kad turiu taip padaryti, jog jis žlugtų ar kažką“, – laidos vedėjui Vidui Mačiuliui pasakojo A. Sabonis.

„Bet jei mes susitarėme, kad apie tai nekalbame, nes nėra daugiau ką, kadangi aš niekur neisiu žaisti, nes vis tiek nežaisiu, ir viskas. Tai kiek buvo galima to paties klausti?“ – laidoje „Krepšinio pasaulyje“ stebėjosi A. Sabonis.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *